Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ολοκληρωμένη Διαβούλευση
Δημιουργήθηκε: 21/09/2022
Ανοικτή έως: 21/09/2022
Consultation thumbnail

Περιγραφή

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, και για χρονικό διάστημα 10 ημερών, το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Δείτε περισσότερα στο σύνδεσμο: Το ΣΦΗΟ είναι ο οδικός χάρτης για την χωροθέτηση των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι:

  1.  Η ανάπτυξη ενός αξιόπιστου δικτύου που θα καλύπτει τόσο την ευρύτερη περιοχή, όσο και τους διερχόμενους οδηγούς σε ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
  2. Η δημιουργία του υποστηρικτικού πλαισίου, ώστε το σύνολο των 25 Δήμων της Στερεάς Ελλάδας να ανταποκριθούν ταχύτατα στην πρόβλεψη της σχετικής νομοθεσίας για τη χωροθέτηση σημείων φόρτισης Η/Ο, ενισχύοντας, στηρίζοντας και προωθώντας την ηλεκτροκίνηση στην ευρύτερη περιοχή.
Για τη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης αρχικά δημιουργήθηκαν 2 σενάρια: Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, επιλέχθηκε τελικά ο συνδυασμός των δύο σεναρίων, ο οποίος ικανοποιεί την γεωγραφική κάλυψη της Περιφέρειας, αλλά και την εξυπηρέτηση της τουριστικής ζήτησης.  

gallery

Επισυναπτόμενα αρχεία:

File icon

Π1β_ΣΦΗΟ_ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ-1_compressed.pdf

4.49MB

File icon

Π1α_ΣΦΗΟ-_ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ_compressed.pdf

2.82MB