Τουρισμός

Ολοκληρωμένη Διαβούλευση
Δημιουργήθηκε: 21/09/2021
Ανοικτή έως: 31/12/2021
Consultation thumbnail

Περιγραφή

Η Στερεά Ελλάδα, εύκολα προσβάσιμη τόσο από την πρωτεύουσα όσο και από την κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, κερδίζει το στοίχημα με κάθε ταξιδιώτη. Από τα δημοφιλή ski resorts του Παρνασσού και του Βελουχίου μέχρι τα όμορφα ψαροχώρια της Εύβοιας, της Φωκίδας και της Φθιώτιδας, το ταξιδιωτικό προφίλ της Στερεάς είναι πολύπλευρο.

Μοναδικές ορεινές διαδρομές, με δάση, λίμνες, φαράγγια και ποτάμια να δημιουργούν σπάνιες εικόνες, ιδανικό σκηνικό για σπορ κάθε είδους. Ειδικά γραφεία εναλλακτικού τουρισμού οργανώνουν ράφτινγκ και καγιάκ σε λίμνες και ποτάμια, πεζοπορία, αναρρίχηση και ορειβασία σε καταπράσινα βουνά, μαθήματα σκι στα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού και του Βελουχίου.

Η Αιδηψός, τα Καμένα Βούρλα και το Πλατύστομο προσφέρονται για ιαματικό τουρισμό, ενώ ο αρχαιολογικός και θρησκευτικός τουρισμός βρίσκουν στη Στερεά Ελλάδα τους δικούς τους δρόμους με best of the best, φυσικά, τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Η ξενοδοχειακή ανάπτυξη ακολουθεί λίγο ως πολύ το προφίλ κάθε περιοχής: μεγάλα mountain resorts στο Καρπενήσι και στον Παρνασσό κοντά στα χιονοδρομικά κέντρα, family resorts αλλά και πολλά ενοικιαζόμενα στην Εύβοια, ατμοσφαιρικοί ξενώνες με τζάκι σε παραδοσιακά χωριά.

Στόχος της διαβούλευσης είναι η καταγραφή , αξιολόγηση και συνδιαμόρφωση ιδεών και προτάσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Τουρισμού στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που θα οδηγήσει στη βελτίωση των παρεχόμενων υποδομών και υπηρεσιών και δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας.

Διαβάστε το σχετικό υλικό για τη Διαβούλευση σχετικά με τον Τουρισμό για τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να καταθέσετε τις δικές σας ιδέες.