Δημόσια Διαβούλευση για την εκπόνηση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027»

Ολοκληρωμένη Διαβούλευση
Δημιουργήθηκε: 21/09/2022
Ανοικτή έως: 16/03/2021
Consultation thumbnail

Περιγραφή

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης εκκινούν ευρύ δημόσιο διάλογο, μέσω ηλεκτρονικής διαβούλευσης, με στόχο τη διαμόρφωση των βασικών κατευθύνσεων πολιτικής της Περιφέρειας για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με την εκπόνηση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021- 2027» και την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πλαίσιο της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης, έχει ήδη αναρτηθεί το Concept Paper του Προγράμματος ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2027, στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: http://stereaellada.gr/.

Η 1η διαβούλευση επί του Προγράμματος ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2027, θα διαρκέσει έως τις 16 Μαρτίου 2021. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να το κάνουν συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο.

Επισημαίνεται ότι το δημοσιευθέν κείμενο αποτελεί σχέδιο για την πρώτη φάση διαβούλευσης και θα εξειδικευτεί σε μεταγενέστερα στάδια έως την τελική κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021- 2027».

Με αφορμή την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

 

Αγαπητοί συμπολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Φίλες και Φίλοι

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, βρίσκεται στο κατώφλι της νέας περιόδου 2021-2027, έχοντας περάσει, όπως όλη η χώρα, από μία δύσκολη διαδικασία τα προηγούμενα χρόνια, από το 2011 έως σήμερα.

Η Στερεά Ελλάδα, βρέθηκε μέσα στην οικονομική κρίση, κουβαλώντας τη στρέβλωση προηγούμενων περιόδων που είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική υποχρηματοδότηση της, ακριβώς τη στιγμή που είχε τη μεγαλύτερη ανάγκη πόρων.

Μείναμε όρθιοι και καταφέραμε να αυξήσουμε τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους κατά 255% για την νέα περίοδο 2021-2027, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνουμε με επιτυχία την υλοποίηση των προγραμμάτων και έργων της τρέχουσας περιόδου (ΠΕΠ και ΠΔΕ), έχοντας δώσει μεταξύ άλλων πειστικές και αποτελεσματικές λύσεις και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων, στην δημόσια υγεία, στην οικονομία και στην ζωή των κατοίκων της Περιφέρειας μας, από την πανδημία COVID 19 που έπληξε και τη χώρα μας.

Στόχος μας και κεντρική επιδίωξη είναι να παρουσιάσουμε ένα συνολικό σχεδιασμό με μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα και παρεμβάσεις, σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας.

Ο σχεδιασμός αυτός, συνεχίζεται στην αρχή της  επόμενης προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027, ώστε να αποτελέσει τη βάση και το σημείο εκκίνησης για τον αναπτυξιακό προγραμματισμό των ετών που έρχονται.

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκκινεί έναν ευρύ δημόσιο διάλογο, μέσω ηλεκτρονικής διαβούλευσης, με στόχο τη διαμόρφωση των βασικών κατευθύνσεων πολιτικής της Περιφέρειας για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με την εκπόνηση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» και την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κεντρικούς φορείς πολιτικής της χώρας, έχει την ευθύνη συντονισμού των διαδικασιών προγραμματισμού / σχεδιασμού στην Περιφέρεια για την νέα προγραμματική περίοδο.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η ΕΥΔ προσκαλούν το σύνολο των κοινωνικών και οικονομικών φορέων της Περιφέρειας να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διαβούλευσης μέσα από έναν οργανωμένο δημόσιο διάλογο που στοχεύει στο να αναδείξει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας με μία συνεχή ανάδραση με τις κατευθύνσεις που θα δίδονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, και που θα οδηγήσει στον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό των παρεμβάσεων για την περίοδο προγραμματισμού 2021-2027.

Η ενεργή και συνεχής συμμετοχή όλων σας σε αυτό το διάλογο, και τη συνδιαμόρφωση των πολιτικών και επιλογών της Περιφέρειας, αποτελεί αναγκαία συνθήκη και προϋπόθεση επιτυχίας στην προσπάθεια για να δούμε τη Στερεά Ελλάδα, όπως την οραματιζόμαστε και της αξίζει.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

gallery

Επισυναπτόμενα αρχεία:

File icon

ΔΙΑΒΟΥΛΈΥΣΗ-ΕΠ-2021-2027.pdf

97.53KB